براي آشنايي بهتر با درب اتاق ملامينه بهتر است ابتدا تعريفي از لامينت در درب اتاقي داشته باشيم . لامينت‌ Laminate اصطلاحي عمومي است که به گروهي از روکشهاي مصنوعي شامل انواع HPL ,CPL و لامينت فشرده، روکش هاي ملامينه  و … اطلاق مي‌شود. اين نوع روکشها براي درب داخلي ملامينه يکي از انواع پرکاربرد روکش‌هاي مصنوعي براي درب اتاقي ملامينه در ايران هستند.



توليد درب هاي منازل مسي و آپارتماني به دو صورت زير انجام ميشود:


درب هاي تمام چوب:


که فضاي درب از چوب ساخته شده و هيچ فضاي خالي در ميان درب وجود ندارد.


دربهاي روکشي:


براي ساخت درب اتاقي ملامينه ابتدا يک کلاف چوبي مستطيل شکل (مانند يک قاب عکس) با توجه به ابعاد درب ساخته مي شود و ورق هاي پيش ساخته اي مانند ورقهاي و يا ساير ورق ها با توجه به سفارش مشتري بر رو و پشت کلاف پرس خواهد شد البته فضاي خالي ميان درب را يا باشبکه بندي چوبي و يا شبکه بندي هايي مقوايي که شباهت زيادي به لانه زنبور دارند و آن را هاني کامب مي نامند پرمي کنند.استفاده از شبکه بندي ها در فضاي خالي براي بالابردن مقاومت درب اتاقي در برابر ضربه وشکنندگي مي باشد.



درب هاي اتاقي ملامينه  در دسته دربهاي روکشي قرار دارد.



لامينت تحت فشار بالا(hpl)
فرميکا با اسم اختصاري HPL مخفف HIGH PRESSES LAMINATE مي باشد. اچ پي ال   (HPL)   ورقه اي  است  مرکب از چندين لايه   ساخته  شده از  الياف (هماننده کاغذ)  آغشته  به رزين هاي عمل کننده در گرماي سخت  که تحت تاثير  حرارت و فشار 5 مگا  پاسکال به هم چسبيده  باشد. اين نوع روکش متشکل از اوراق کاغذ کرافت آغشته به رزينهاي فنوليک در لايه‌هاي مياني و تحتاني بوده و در لايه سطحي از کاغذ تزئيني آغشته به رزينهاي آمينوپلاستيک مانند ملامين فرم آلدئيد (MF) تحت فشار حدود 2 g/m 5/1-4/1 توليد مي‌شوند.
روکش ملامينه بر خلاف روکش pvc ، مات مي باشد. دربهاي  hpl يا همان درب اتاقي ملامينه به علت داشتن روکش ملامينه ديگر نيازي به رنگ شدن ندارند.
ملامينه يک نوع روکش است که هم روي mdf  و هم روي نيوپان قابل استفاده است.نيوپان از خرده چوب هاي پرس شده و mdfاز خمير چوب پرس شده ساخته شدند.اگر بخواهيم از لحاظ کيفيت اين دو را باهم مقايسه کنيم بايد گفت  mdf  از درجه بالاتري از مقاومت برخوردار است.


مزاياي روکش درب اتاقي ملامينه :


•    مقاومت مناسب روکش ملامينه در برابر رطوبت.
•    مقاومت در برابر حرارت وسايش.
•    هماهنگ بودن رنگ لبه هاي چسبانده شده با سطح رويه.
•    قيمت مناسب وتنوع در طرح و رنگ.


معايب روکش درب اتاقي ملامينه :



•    مقاومت بالايي در برابر مواد قليا يي و اسيدها ندارند .
•    تمام سطوح آن به صورت يکپارچه نيست ولبه هاي آن از جنس ديگري است.


تفاوت HPL با ورق PVC
تفاوت عمده صفحات HPL با اين صفحات، وزن مخصوص (حدود 5/2 برابر) و به تبع آن فشردگي بالاي HPL بوده که مقاومت مکانيکي، مقاومت در برابر خراش و کيفيت و دوام سوراخکاري را در اين دو متريال غير قابل مقايسه کرده است. از همين رو عمر مفيد محصولات توليدي از صفحات HPL ( به خصوص در محصولات با ابعاد بزرگتر مانند درها و پارتيشن هاي سرويس، دوش، رختکن و .) به مراتب طولاني تر بوده و هزينه ( سرمايه گذاري) اوليه بيشتر را کاملاً قابل توجيه مي نمايد.


روكشهاي درب اتاقي ملامينه پركاربردترين روكش فشرده چوبي و خصوصا MDF در بين تمام روكش‌هاي چوبي و مصنوعي است. ميز هاي ال سي دي نيز با اين روكش ساخته شده اند.  روکش هاي درب اتاقي ملامينه ملامينه از كاغذهلاي تزئيني (دكور) آغشته به چسب ملامين فرم آلدئيد (MF) كه خشك شده تشكيل و بصورت مستقيم بدون نياز به چسب زني مجدد روي تخته (MDF) چسبانده مي‌شود. دامنه بسيار وسيعي از روكش‌هاي تزئيني در اين روش قابل توليد است.
روکش ملامينه در ضخامت هاي 3 الي 4 ميل ميباشد. اين رويه در برابر آب خش و حرارت مقاوم بوده و داراي رنگها (مات,براق,دو رنگ ضدخش) و طرحهاي متفاوت ميباشد.
روشهاي چسباندن روكشهاي ملامينه روي تخته به دو روش پرسهاي طبقه‌اي باستيل كوتاه 14 و روكش زني پيوسته 15 (روكش بصورت رول با پرس پيوسته )  است. بعلت مشكل بودن و تخصصي بودن پروسه روكش كاري ملامينه و نيز بعلت سرمايه‌گذاري بالا و مهمتر از آن ارزش افزوده بالاي آن معمولاً كارخانجات MDF جهان داراي خطوط روكش ملامينه بوده و انواع MDF ملامينه را نيز عرضه مي‌كنند. در اين روش تنوع MDF توليدي نيز بالا مي‌رود.
دارا بودن تمام امكانات تزئيني و نيز مقاومت مناسب روكش ملامينه در برابر رطوبت ،آب،‌حرارت ،‌سايش و … باعث شده از روکش ملامين در مصارف گوناگون مانند استفاده  در ميزهاي ال سي دي ،  مبلمان اداري منزل ، درها و بدنه كابينت ،‌لوازم اتاق خواب و تخت خواب ، مبلمان بچه ،‌لوازم دستشويي و حمام و همچنين در توليد درب اتاقي و درب اتاقي ملامينه ، درب داخلي ملامينه مورد استفاده قرار گيرد.


درب اتاقي ملامينه چيست ؟


درب HPL ملامينه از جمله درب‌هاي روکشي مي‌باشد که ورق رويه آن HDF است که بر روي آن يک ورق نازک از کاغذ کرافت پرس شده است. پس نام بهتر براي اين نوع درب هاي روکشي ، HDF ملامينه يا به اختصار درب اتاقي ملامينه است. در اين نوع درب‌ها ، معمولا کل درب از HPL ساخته نمي‌شود و فقط سطح روي درب ملامينه است. HPL داراي مقاومت رطوبتي و حرارتي است و اگر ملامينه بر روي ورق HDF با ضخامت 5 ميليمتر و فشردگي 920 قرار گيرد، در برابر ضربه نيز مقاومت بالايي خواهد داشت. درب ملامينه نسبت به درب HDF و درب MDF کم هزينه تر مي باشد. زيرا درب ملامينه به علت داشتن روکش ملامينه ديگر نيازي به رنگ شدن ندارند و درنتيجه اضافه بهاي رنگ شدن درب از اين نوع درب‌ها کسر مي گردد. به علت سرعت بالاي توليد درب ملامينه در پروژه‌هاي انبوه سازي از درب اتاقي ملامينه بيشتر مورد استفاده قرار مي‌گيرد. البته اين را نيز بايد در نظر داشت که در مقابل مزيت کم هزينه‌تر بودن و سرعت بالاي ساخت اين نوع درب معايبي نيز دارد که نمي توان از آن چشم‌پوشي کرد. 


درب اتاقيدرب ملامينه در کدام قسمت خانه مورد استفاده قرار ميگيرد؟


از درب ملامينه براي درب اتاق‌ها ، درب سرويس بهداشتي و حمام استفاده مي شود. البته با توجه به مقاومت نسبتا خوب مي توان به عنوان درب ورودي نيز از آن استفاده کرد، هرچند که براي درب ورودي ، اولويت با درب ضدسرقت است،همچنين به عنوان درب داخلي ملامنيه اين نوع درب بيشتر به عنوان درب اتاقي استفاده ميشود.پس يکي از بهترين گزينه براي درب اتاق منزل شما درب اتاقي ملامينه است،که هم هزينه کمتري براي شما رقم ميزند و هم استحکام و زيبايي لازم را به همراه دارد.


 



ويژگي هاي صفحات HPL:


•    مقاومت در برابر آب: صفحات HPL در تماس مستقيم با آب و رطوبت کاملا مقاوم بوده از اينرو جنس ايده آل براي محيط هاي نمناک است.
•    سهولت شست و شو: به سبب عدم جذب آب لک نمي شود و در صورت شست و شو براحتي تميز مي گردد. و مواد تميز کننده معمولي بر آن بي تاثير است.
•    استحکام: ترکيب مقاومت خمشي و قابليت ارتجاعي در ساخت صفحات HPL مايه مقاومت مطلوب آن در مقابل ضربه و . گرديده است.
•    بهداشتي بودن : پايه فنوليک و درجه حرارت بالا و فشار زياد در ساخت صفحات HPL سبب مقاومت آن در مقابل اغلب مواد شيميايي و آتش گرديده و محيط نامناسبي براي رشد باکتري ها محسوب مي شوند.
•    خراش ناپذيري: لايه نهايي سخت روي صفحات HPL مقاومت خوبي در مقابل خراشيدگي از خود نشان مي دهد.



آيا درب داخلي ملامينه کاملا ضد آب است؟


خير ، درب HPL در حقيقت ورق HDF است که يک لايه ملامينه روي آن پرس شده است و با توجه به اينکه کلاف درب از چوب است و روي آن روکشي نيست ، در صورت نفوذ آب به چوب ، چوب آب را جذب کرده و به مرور زمان رطوبت از پشت ورق ملامينه به HDF زيرين مي‌رسد. بنابراين حتما بايد دور تا دور درب خصوصا زير درب به خوبي با رنگ پوشش داده شود. البته براي اطمينان بيشتر، مي توان قسمت زيرين درب ملامينه را با رزين ABS که در ساخت درب هاي ضد آب ABS استفاده مي شود يا رنگ هاي شافن پوشش داد.
برخي از توليد کنندگان درب هاي ملامينه دور تا دور درب ملامينه را با ورق هاي ضدآب ABS پوشش مي دهند که باعث افزايش مقاومت درب ملامينه در برابر رطوبت خواهد شد ، اما به دليل عدم همخواني ورق ملامينه و ABS از نظر ظاهري ، نتيجه کار ، زيبايي لازم را نخواهد داشت. چنانچه از نظر مشتري ، ضدآب بودن درب ، اهميت زيادي داشته باشد ، بهتر است از درب ABS استفاده شود. البته همانطور که ذکر شد ، با استفاده از رزين ABS تنها در قسمت زيرين درب HPL و رنگ کردن چوب قسمت کناري و بالاي درب به مقاومت خوبي در برابر رطوبت دست پيدا خواهيم کرد و همين ميزان کفايت مي‌کند.
به جاي ورق HDF از MDF نيز مي‌توان استفاده کرد. از MDF سه ميليمتر با روکش کاغذي و ملامينه معمولا براي ساخت درب کمد ديواري استفاده مي‌شود و MDFهاي 8 و 16 ميليمتر روکش ملامينه در ساخت درب پارتيشن بندي اداري استفاده مي‌شود. هر چند استفاده از اين ورق براي ساخت درب اتاق و يا سرويس بهداشتي نيز مشکلي ايجاد نمي‌کند ، اما به لحاظ هزينه و کيفيت جايگزين مناسب‌تري نيز وجود دارد که از آن جمله مي‌توان به درب HPL اشاره کرد.


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

تخصصی ترین مرکز لنت ترمز Travel Agency مرد باران Peter پسری از دیار خورشید سینه مالامال غم اما دلی بی کینه دارم اطلاعات فنی خودرو گردابِ عاشقی مبلمان فلورانس کلیپ های اسلامی